De VGD “plantaardige kweek ontwikkeling” oplossing wordt geleid door licht in de LED, een Agile en innovatieve start-up die gespecialiseerd is in “Grow ver
lichting”. Het team bestaat uit ingenieurs en technici met complementaire vaardigheden (planten Eco-fysiologen, agronomen, elektronica, programmeurs, optoelectronicians), die hetzelfde doel hebben om u een innovatieve wereldwijde oplossing te bieden, diensten, software en hardware gewijd aan de wereld van de tuinbouw verlichting vooral. Deze oplossingen, gewijd aan de wereld van fotosynthetische verlichting, worden vervaardigd in Frankrijk.

Ons verhaal

De start-up werd gelanceerd in 2018 in de Provence door 3 jonge ondernemers die hebben ontdekt revolutionaire mogelijkheden om tuinbouw verlichting te verbeteren om een innovatieve manier van groeien, dat de productiviteit en de kwaliteit verzoent verzinnen en duurzame ontwikkeling.

Onder druk van de agro-levensmiddelenmarkt om steeds meer te produceren, met betere producten, dichter bij de consument en het bevorderen van natuurlijke oplossingen, VGD lijkt een ideale oplossing sinds 100% natuurlijk, zeer zwak energie-intensief, het beperken van ingangen, terwijl het maximaliseren van smaakeigenschappen en het toestaan van lokale re-implantatie van gewassen die niet zou groeien zonder deze oplossing.

De totaal natuurlijke oplossing voor de plant maximaliseert de hoeveelheid licht voor planten, terwijl het verminderen van het energieverbruik door middel van kunstmatige intelligentie. Het kan gewassen met controleerbare LEDs (door type van gewas, door stadium van de groei, door niveau van zonlicht in echt-tijd, of volgens de andere parameters van het gewas en de vloeistoffen noodzakelijk voor zijn groei) verlichten en produceren productiviteitswinst van 30 tot 500%, terwijl het verbeteren van smaakeigenschappen.

Deze oplossing werd onmiddellijk erkend door de industriedeskundigen en professionals, als het team van nu 8 mensen erin geslaagd om het vertrouwen te winnen in minder dan een jaar van de industrie leiders in de waardeketen: zaad bedrijven, producenten industriële of onafhankelijke landbouwers, gerenommeerde onderzoeks-en ontwikkelingscentra in de fabriek, agro-levensmiddelenindustrie,…

Het team van de oprichters

Sébastien Deprade
CEO-Business Development autodidact ondernemer in de Smart Lighting markt

Guillaume Marie
VP Engineering-technologie technisch directeur, software oplossingen en Design Office

Nicolas Chauvin
VP plant Pole directeur van plantenfysiologie